Kanatäytteinen piirakka.

Aivan mahottoman hyvää kylmänä tai lämmitettynä kahvin kanssa. Salaatin kanssa jo tukevampi annos..Herkkua!

Isänpäivän kunniaksi piirakka sai päällensä autokuvioita :D

 

Ohjeen löysin Marien blogista. Täytteen sovelsin omaan makuun ja siihen mitä kaapista löytyi :D

 

Jauhelihapiiras

Pohja: 1 1/2 dl ruokaöljyä

1 1/2 dl vettä

1/ 2 tl suolaa

Jos haluat voit maustaa taikinan kuivatuilla yrteillä tai juustoraasteella.

6 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

Täyte:

400g jauhelihaa

2 sipulia

puolikas ruukku persiljaa

pippuria oman maun mukaan

1/ 2 tl suolaa

1-2 valkospipulin kynttä murskattuna

2dl voimakkaan makuista juustoraastetta( käytin tähän Hälsinge Grevè, Ostkompaniet juustoa)

1 dl ruokakermaa

1/2 dl kypsentämätöntä riisiä

1 muna

Käyttämäni oma täyte: Tässä ei siis ole munaa eikä kermaa

400g marinoituja broilerin paistisuikaleita pannulla paistettuna

2 iso sipulia kuutioituna

1dl riisiä 3dl:ssa vettä 10min kiehutettuna

Puolikas paprika kuutioina

1dl juustoa raasteena

Kanamaustetta

Suolaa

Pinnalle: voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä tai seesamsiemeniä

Valmista pohja: Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan kunnes täyte on valmis.

Pilko sipuli ja kuulota. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja valkosipuli. Riko kulhoon muna ja lisää ruokakerma. Lisää silputtu persilja, riisinjyvät ja juustoraaste. Sekoita. Lisää paistettu jauheliha ja sekoita.

Kauli taikina leivinpaperilla pellin kokoiseksi levyksi. Jaa täyte keskelle taikinaa toisesta reunasta toiseen reunaan. Jätä sivuille yhtä paljon taikinaa. Käännä taikinasivut täytteen päälle keskelle ja kumoa piiras niin että reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia