Pöydällä loju kasa omppuja, parhaat päivänsä nähneitä. Ajattelin kokeilla vielä tämmöstä ohjetta, josko ei ois niin justiin että onko omppu tuore vai ei.. Piirakkaan kannattaa laittaa reilusti vain ohjeessa annettu määrä omenaa. Yleensä vähän arastelen laittaa liikaa omenaa tai marjaa. Nyt kyllä kannatti!

Tämä on kyllä lajissaan vertaansa vailla! Paras omppupiirakka ikinä!

Pohja:

2dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa

2dl kermaviiliä

200g margariinia sulatettuna

Päälle:

1 litra pieniksi pilkottuja omenkuutioita (alle1cm * 1cm)

Päälle:

200g sulaa margariinia

3dl sokeria

6dl kaurahiutaleita ( laitoin neljänviljan)

1tl kanelia

2tl vanilijasokeria

 

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa ja lisää kermaviili ja margariinisula. Levitä taikina pellille lusikan avilla. Ripottele päälle omenakuutiot.

Sekoita täytteen aineet rasvasulaan ja ripottele tasaisesti joka puolelle piirakkaa.

Paista uunin alaritilätasolla 200 asteessa n.30min.