Pöydällä loju kasa omppuja, parhaat päivänsä nähneitä. Ajattelin kokeilla vielä tämmöstä ohjetta, josko ei ois niin justiin että onko omppu tuore vai ei.. Piirakkaan kannattaa laittaa reilusti vain ohjeessa annettu määrä omenaa. Yleensä vähän arastelen laittaa liikaa omenaa tai marjaa. Nyt kyllä kannatti!
Tämä on kyllä lajissaan vertaansa vailla! Paras omppupiirakka ikinä!
Pohja:
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2dl kermaviiliä
200g margariinia sulatettuna
Päälle:
1 litra pieniksi pilkottuja omenkuutioita (alle1cm * 1cm)
Päälle:
200g sulaa margariinia
3dl sokeria
6dl kaurahiutaleita ( laitoin neljänviljan)
1tl kanelia
2tl vanilijasokeria
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa ja lisää kermaviili ja margariinisula. Levitä taikina pellille lusikan avilla. Ripottele päälle omenakuutiot.
Sekoita täytteen aineet rasvasulaan ja ripottele tasaisesti joka puolelle piirakkaa.
Paista uunin alaritilätasolla 200 asteessa n.30min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.