Dansukkerin ohjeella lauantai aamun tekasin näitä. Hyviä

4 munaa

2dl maitoa

1dl sokeria

1/2tl suolaa

n.7dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa (jäi pois)

1/2tl sitruunankuoriraastetta

 

1l rypsiöljyä

 

Sekoita munat ja maito. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysempää kuin munkki(pulla-)taikina yleensä.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kokeile lämpötilaa pudottamalla nokare taikinaa öljyyn. Jos öljy alkaa poreilla ja taikinapala kypsyä, on öljy riittävän kuumaa.

Tipauta taikinaa ruokalusikalla öljyyn ja kääntele välillä. Kun munkki on kauniin tummanruskea, poista öljystä, valuta hetken aikaa ritilällä tai talouspaperin päällä ja kieritä sokerissa.