Tässäpä sangen maukas ja raikas, minulle uusi tuttavuus! Suosittelen kokeilemaan!

Pohja

n.200g täysjyväkeksejä

75g voita tai margariinia

1rkl ruokokidesokeria

1tl jauhettua kardemummaa

Täyte

1-2 limettiä

4 keltuaista

1dl sokeria

4 valkuaista

1/2dl sokeria

Koristeluun

2dl kuohukermaa

1-2 limetin raastettu kuori

Pohja: Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n.24cm) pohjalle sopiva pala.

Murenna keksit käsin tai yleiskoneella (Itse laitoin minigrip pussiin ja kaulin hienoksi jauheeksi). Sulata rasva. Sekoita rasva, ruokokidesokeri, kardemumma ja keksimurut keskenään.

Painele murotaikina vuokaan. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia ritilällä uunin alaosassa.

Täyte: Raasta limetin kuoret ja purista mehu. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja limettimehu. Pane astia vesihauteeseen. Veden pitää olla melkein kiehuvaa. Vatkaa täyte paksuksi.

Sekoita joukkoon limetinkuoriraaste. Vatkaa valkuaiset ja sokeri paksuksi kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto täytteeseen.

Levitä täyte pohjalle. Paista piirasta uunin keskiosassa noin 15min. Anna jäähtyä.

Pane limettipiiras pakastimeen noin 2 tunniksi. Siirrä piiras jääkaappiin noin 20min ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä se piiraalle ja ripottele päälle limetinkuoriraastetta( tai limettiviipaleita )Poista piiras vuoasta ja tarjoile.

 

Tässä piiras vielä vailla kermavaahtoa.