VALKOSUKLAAKAKKU

 

POHJA

250g keksimuruja

50g sulaa margariinia

TÄYTE

5dl maitorahkaa tai creme fraichea

300-500g valkosuklaata sultettuna

sokeria

2dl kuohukermaa

 

Sekoita piparimurut ja rasva, painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Valmista täyte.

Vaahdota kerma. Lisää maitorahka/creme fraiche, sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sokeri.

Laita täyte pohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi viileään. Koristele oman maun mukaan.

 

Tämä kakku syntyi Pyhäinpäiväksi, teki jo mieli jotain jouluista  :D

HUOM! Ohje on pieneen irtopohjavuokaan!! Tuplaamalla ohjeen sen saa isoon vuokaan sopivaksi!

LUUMUUNELMA

 

POHJA

170g pipareita

75g sul.margariinia

TÄYTE

1dl kermaa

1prk rahkaa

1dl luumumarmelaadia (Dronningholm)

sokeria /makeutusjauhetta

(40g Pandan crisp-suklaata sulana)

3rkl sitruuna mehua

2 liivatelehteä 

 

Valmista pohja sekoittamalla piparinmurut ja rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Valmista täyte.

Vaahdota kerma, lisää rahka, luumumarmelaadi ja sokeri. Liota liivatelehtiä 5min ja sulata kattilassa kiehautettuun sitruunamehuun. Lisää suklaa ja liivateseos kermavaahtoseokseen. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi. Levitä piparipohjalle ja nosta viileään. Koristele vaikka pipareilla, piparimurusilla... Omassa kakussa koristeena minttukrokanttisuklaata, mariannecrushia, pähkinärouhetta ja kanelitankoja.