Eipä ollu kovin maukas, pohjaan ei tullut sokeria ollenkaan... Ja marenki pääsi tummumaan liikaa :)
Kun pohjaa esipaistaa niin kannattaa laittaa foliopaperista reunat sisäpuolelle piirakkaa ettei reunat vali pohjalle paiston aikana. Yhteen kohtaan laitoin liian paksusti folioa nii jäi vahan raa´aksi..
Tässä ajattelin että kyllä tulee kiisselistä liian vahvan makunen, vaan eipä tullukkaa =) herkullista!
Pinta tummu liikaa.
Tässä ohje kuitenkin jos joku tahtoo kokeilla. Pari ruokalusikallista sokeria pohjaan voi tehdä jo piirakasta kerrassaan herkullisen. Sitruuna-marinkipiirakkaa olen tehnyt ja poikkeaa tästä ohjeesta tosi vähän.. Laitanpa siitäkin ohjetta ku ehin.. Jääkaapissa ois kyllä sitruunaa jos semmosen pyöräyttäs..
Lasinen tai posliininen vuoka paistaa piirakkaa huonommin kuin irtopohjavuoka. Piirakka on sopiva n.25cm halk. vuokaan.
POHJA
3dl jauhoja
100g margariinia
3rkl vettä
TÄYTE
3-4 limettiä
3dl vettä
1 1/2dl sokeria
3/4 dl maissitärkkelystä
3 keltuaista
1rkl voita
MARENKI
3 valkuaista
1dl sokeria
Säädä uuni 200 asteeseen
Nypi jauhot ja rasva, lisää vesi ja sekoita tasaiseks taikinaksi.
Levitä piirakkavuokaan, paista 15 min alaosassa. Paiston jälkeen säädä uuni 150 asteeseen.
Valmista täyte: Raasta limetit ja puserra mehut pois. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, maissitärkkelys ja limettienmehu. Kuumenna kiehuvaksi ja poista liedeltä, lisää keltuaiset ja nosta liedelle takaisin.
Hauduta, älä kiehuta. Lisää limetinkuoriraaste ja rasva. Jähdytä ja kaada piirakkapohjalle.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Levitä kiisselin päälle ja paista piirakkaa uunissa keskitasolla kunnes marenki on saanut kauniin ruskean värin.
Kakku on parhaimmillaan jähtyneenä tai kylmänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.