1245091117_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • Kakkupohjat valmistetaan pääsääntösesti vaahdottamalla munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi ja lisäämällä keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan. Vältetään ylimääräistä sekoittamista jauhojen lisäyksen jälkeen.
  • Kananmunat säilyvät huoneenlämmössä, kuivakaapissa ainakin eräpäivään asti!!!
  • 4 munan kakku ottaa vaahtoutuakseen n. 5min
  • Kun heti  uunista oton  jälkeen tipautat kakun n.10-15cm korkeudelta tasaiselle alalle lattialle, ei sen pitäsisi lasahtaa
  • Kakun kostutus seuraa suunnilleen seuraavaa suhdetta: 50ml/muna, eli kolmen munan kakkuun kostuketta 150ml. Itse olen tämän ohjeen todennut aika runsaaksi varsinkin jos kakku saa maustua yön yli!!
  • Kun pohjan paistaa pellillä, uuninlämpötila on 200astetta ja pohjan voi paistaa uunin keskiritilätasolla.

 

 

2munan vaalea kakkupohja

2 munaa

1/2dl sokeria

1/2dl perunajuhoja

1/2dl vehnäjauhoja

1/2tl leivinjauhetta

n.18cm halk. vuoka 175 astetta, uunin alaritilätaso n.20-25min

3 munan vaalea kakkupohja 

3 munaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2tl leivinjauhetta

  • 18-22cm halk. vuoka
  • 175 astetta, uunin alaritilätaso
  • n.30min

 

4 munan suklaakakkupohja

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

 

  • n.24cm halk. vuoka
  • 175 astetta, uunin alaritilätaso, 30-35min

 

 

4 munan vaalea täytekakkupohja

4 munaa

1 1/4 dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

3/3dl perunajuhoja

1tl leivinjauhetta

 

n.24cm halk. vuoka 175 astetta, uunin alaritilätaso, 30-35min

 

6 munan vaalea täytekakkupohja

6 munaa

1 1/2dl sokeria

1 1/2dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1 1/2tl leivinjauhetta

 

n.26cm halk. vuoka 175 astetta, uunin alaritilätaso, 35-40 min