- Kakkupohjat valmistetaan pääsääntösesti vaahdottamalla munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi ja lisäämällä keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan. Vältetään ylimääräistä sekoittamista jauhojen lisäyksen jälkeen.
- Kananmunat säilyvät huoneenlämmössä, kuivakaapissa ainakin eräpäivään asti!!!
- 4 munan kakku ottaa vaahtoutuakseen n. 5min
- Kun heti uunista oton jälkeen tipautat kakun n.10-15cm korkeudelta tasaiselle alalle lattialle, ei sen pitäsisi lasahtaa
- Kakun kostutus seuraa suunnilleen seuraavaa suhdetta: 50ml/muna, eli kolmen munan kakkuun kostuketta 150ml. Itse olen tämän ohjeen todennut aika runsaaksi varsinkin jos kakku saa maustua yön yli!!
- Kun pohjan paistaa pellillä, uuninlämpötila on 200astetta ja pohjan voi paistaa uunin keskiritilätasolla.
2munan vaalea kakkupohja
2 munaa
1/2dl sokeria
1/2dl perunajuhoja
1/2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
n.18cm halk. vuoka 175 astetta, uunin alaritilätaso n.20-25min
3 munan vaalea kakkupohja
3 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2tl leivinjauhetta
- 18-22cm halk. vuoka
- 175 astetta, uunin alaritilätaso
- n.30min
4 munan suklaakakkupohja
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
- n.24cm halk. vuoka
- 175 astetta, uunin alaritilätaso, 30-35min
4 munan vaalea täytekakkupohja
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/3dl perunajuhoja
1tl leivinjauhetta
n.24cm halk. vuoka 175 astetta, uunin alaritilätaso, 30-35min
6 munan vaalea täytekakkupohja
6 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
n.26cm halk. vuoka 175 astetta, uunin alaritilätaso, 35-40 min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.