1241892085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1pkt pakastettua voitaikinaa (lehtitaikinakin käy)

TÄYTE

2 porkkanaa

1 purjo

1pss (n.200g) keittokinkkua (kinkkusuikaleita /-kuutioita)

3dl keitettyä puuroriisiä

1tl provencen yrttiseosta

maustepippuria (myllystä muutama kierros, laitoin rouheena "vähän")

1prk smetanaa (ranskankermaa)

1tl aromisuolaa

VOITELUUN

munaa

PINNALLE

seesaminsiemeniä

  • Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, huuhdo halkaistu purjo ja tee ohuita viipaleita. Pehmennä tilkassa öljyä 5min, välilä sekoittaen. Jähdytä.
  • Jos käytät keitokinkkua, kuutioi se ja sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin.
  • Yhdessä voitaikina paketissa on levyjä 5kpl, 2 levyä menee pohjiin ja yhdestä tein nauhat päälle ja nuo lehti-koristeet.
  • Aseta kaksi levyä päällekkäin ja kauli suorakulmion muotaiseksi levyksi, 15*35cm. Suorista reunat veitsellä.
  • Tee toisesta levy parista samanlainen levy ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
  • Levitä täyte pituussuunnassa levyn keskelle ja käännä reunat  päälle.
  • Voitele munalla
  • Tee jääneestä taikinalevystä pitkät nauhat (kauli taikina ja leikkaa veitsellä/taikinapyörällä nauhat) joilla "sidot" taikina reunat pysymään kiinni. (Halutessa koristele myös lehdillä tms. koristeilla)
  • Voitele myös nauhat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista uunin alaritilätasolla 225 asteessan 25min.

1241892058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näissä kuvissa piirakat vielä vaiheessa...