Monen muunkin reseptin tavoin tämä ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta. Kirjan olen joulupukilta saanut -97 =) Kirja on pullollaan mitä parhaimpia ohjeita, suosittelen!! Edelleen löydän uusia kokeilemisen arvoisia ohjeita tästä kirjasta.

1241892031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

150g margariinia

1 1/2dl sokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

50g rouhittua minttusuklaata (laitoin fazerin mariannesuklaata)

2dl karkeaa päärynä- tai omenaraastetta

1/2dl maitoa

 

Kuorrutus

250g tomusokeria

2-3rkl sitruunamehua

koristelugeeliä kahta eri väriä

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää ne taikinaan maidon ja hedelmäraasteen kanssa. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat.

Paista tasapohjaisessa vuoassa (halk.20-22cm) uunin alatasolla 175 asteessa 55-60 min. Anna jähtyä ja valmista kuorrute. Kippasin kakun ympäri että kuorrute saa mahdollisimman tasaisen pohjan.

Sekoita tomusokerin joukkoon niin paljon sitruunamehua että saat paksun, mutta levittyvän seoksen. Levitä kakun pinnalle. Tee koristelugeelistä raitoja kakun pinnalle tasavälein. Vedä tikulla tms. raitojen poikki edestakaisia viivoja 2cm:n välein. Pidää tikku puhtaana (pyhkäsen paperiin joka viivan jälkeen) ettei kuorrute kerry tikun päähän ja tee rumaa jälkeä.