Aivan älyttömän hyvää suolasta! Arkeen ja juhlaan. Kaveriksi salaattia niin jaksaa taas vähän aikaa :D

Tämä tunnetaan myös tuulihatturullana! Täytteestä on olemassa paljon erilaisia versioita.

 

1241380197_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

100g margariinia

1 1/2dl vehnäjauhoja

5dl maitoa

1/2tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

3 munaa

Täyte:

300g jauhelihaa

jauhelihamaustetta

1 sipuli

1rkl vehnäjauhoja

1prk ranskankermaa

1 suolakurkku

1/2 paprika

1/2tl suolaa

100g juustoa

1/2tl pippuriseosta

 

Kiehauta jauhot margariinissa. Lisää maito kattilaan koko ajan sekoittaen, kiehauta ja anna jäähtyä 10 min. Lisää leivinjauhe ja suola, lopuksi munat yksitellen vatkaten.

Paista pohja leivinpaperin päällä uunipelillä 250 asteessa 10-15 minuuttia. Kumoa valmis pohja  leivinpaperin päälle ja valmista täyte.

Ruskista jauheliha, mausta jauhelihamausteella ja lisää kuutioitu sipuli. Ripottele jauhot pannulle jauhelihan päälle ja sekoita ranskankerma sekaan. Kuutioi paprika ja suolakurkku, lisää pannulle ja mausta suolalla ja pippuriseoksella.

Hauduta 10 min ja lisää juusto (käytän tavallista arkijuustoa kuutioituna, voi laittaa myös aura- tms. juustoa!).

Levitä täyte munakaslevylle ja rullaa kääretortun tapaan rullaksi. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä. (Vähän lämpimänä ehkä parasta! ;D)