Kun joukossa on useampi synttäreitä juhliva henkilö, ei pienessä asunnossa juhlia pidetä 1 juhla / hlö. Hyvä näin, saanpa värkätä kakkuja Cool 

Tämmösen tein Ullan kakkukirjasta.   Täyte liian makeaa, idea kiva.

1242499675_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana neljän munan kakku pohja. (halk. 22-24cm vuoassa)

Kakkupohjan paistosta sen verran että kun kakun ottaa uunista pois ja tipauttaa tasaiselle alustalle (lattialle) n.20-15cm korkeudelta, ei sen pitäisi lasahtaa. Kokeilin nyt pitkästä aikaa vanhaa kikkaa ja kakusta todella tuli täydellinen! Liekö tuon ansiota vai minkä!?

1242499885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1242499685_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Välissä ohjeen mukaan:

15g voita

2dl tomusokeria

3 keltuaista

1rkl vanilijasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

150g mansikkamarmeladia

Kostutus:

2dl mehua/limukkaa

Koristelu:

150g mansikkamarmeladia

250g valk.marsipaania

beigeä elintarvikeväriä

irtokarkkeja

50g valkosuklaata

 

Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri notkeaksi, lisää keltuaiset, vanilijasokeri ja sitr.kuoriraaste ja vatkaa kuohkeaksi.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja kostuta alin 1dl mehua, levitä marmelaadi ja täyte. Nosta kansi päälle ja kostuta sekin. Anna vetäytyä pari tuntia. Levitä ohuesti marmeladia kakun pinnalle ja reunoille että marsipaani tarttuu siihen, säästä osa marmeladista "ketsupiksi" marsipaanin  päälle.

Värjää marsipaani taikinan väriseksi ja kauli 2mm paksuiseksi ympyräksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset ympäriltä pois. Levitä marmeladia kakun pinnalle ja koristele karkeilla ja lopuksi suklaarouheella (juustohöylällä levyn reunasta sai näppärästi "juustoraastetta").

Pitsaan en laittanut koko kakkua, halkasin kolmeen osaan ja jätin yhden kerroksen pois. Muuten ois ollu pitsaksi liian korkea =)

1242639371_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä kuva kakusta kokonaisena, Hönö kerta kyseli ;D