Hesarin ohjeella taas. Muuten tein täysin ohjeen mukaan, mutta kuorrutukseen en lisännyt kermaa notkistamaan, tuntu tarpeeksi levittyvältä. Mutta se oliki toinen juttu se leikkaaminen! Kannattaa notistaa kermalla ettei kakku litisty leikatessa :D

Päälle laitoin marsipaanikukkia ja suklaakarkkeja (POLLY) jotka suihkautin kulta spraylla.

1242036927_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

 

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ohrakasta tai  perunajauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

4 isoa munaa

1 1/2 dl sokeria

 

Täyte:

 

200 g (kevyt)tuorejuustoa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

Kostutus:

 

1 1/2 dl tummaa, kylmää kahvia

 

Väliin:

 

2-3 dl puolukka- tai karpalohyytelöä

 

Kuorrutus:

 

100 g hyvin tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

100 g kevyttuorejuustoa

1 rkl vaaleaa siirappia

1-2 rkl kevytkermaa

 

Koristeluun:

 

suklaakoristeita

 

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteiseksi. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22-24 cm:n korkeareunainen kakkuvuoka.

2. Mittaa kuivat aineet astiaan ja sekoita keskenään.

3. Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet siivilän läpi kolmessa erässä nuolijalla sekoittaen. Kaada vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, kokeile kypsyyttä tikulla kakun keskeltä. Kumoa jäähtynyt pohja ja leikkaa kolmeen osaan.

4. Valmista täyte. Vatkaa kylmään tuorejuustoon muut ainekset.

5. Kokoa kakku tarjoiluastiaan. Suojaa astian reunat voipaperisuikaleilla. Kostuta alin kakkupohja., levitä päälle hyytelöä ja puolet täytteestä. Tee toinen samanlainen kerros. Paina päälle kolmas levy ja kostuta se kevyesti. Peitä kakku ja anna vetäytyä painon alla jääkaapissa muutama tunti.

6. Kuorruta kakku. Paloittele suklaat teräs- tai posliinikulhoon. Kuumenna muutama sentti vettä kiehuvaksi pienessä kattilassa. Ota kattila levyltä ja nosta kulho kattilan päälle. Kulho ei saa koskettaa vettä. Sekoita suklaata välillä, kunnes se on sulanut. Suklaan joukkoon ei saa päästä vettä.

7. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto, suklaa ja siirappi keskenään, notkista seosta tarvittaessa kermalla. Levitä kuorrutus leveällä lastalla kakun päälle ja reunoille.

8. Koristele kakku. Hanki halutessasi kakun koristeluun tarkoitettua kulta- tai pronssihohdetta, jota voit sivellä kakun koristeille.

 

1242037622_img-d41d8cd98f00b204e9800998e