Nämä ovat aivan mahdottoman hyviä! Taikina oli vähän pahaa, mutta valmiina maistu toinen ja kolmaskin...

Tankopikkuleipien hyvä puoli on se että ne voi pakastaa taikinapötkönä ja viipaloida pellille ja paistaa. Juhliin tms mainioita.

1247575208_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200g margariinia

2dl sokeria

1dl vaaleaa siirappia

2tl inkiväärijauhetta

1tl pomeranssijauhetta

100g mantelilastuja

1tl soodaa

6dl vehnäjauhoja

 

Sekoita rasva ja sokeri, lisää siirappi, mausteet ja mantelilastut.

Lisää keskenään sekoitetut sooda ja vehnäjauho vähitellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta kaksi pötköä omille leivinpaperi palasille jaa kääri rullalle pakkaseen. Anna kovettua väh. 1tunti. Ota pötkö pakkasesta ja viipaloi ohuita siivuja, paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.5min, riippuen keksien paksuudesta.

1247575712_img-d41d8cd98f00b204e9800998e