On ollu vähän hiljaista keittiössä nyt jonku aikaa. Miehekkäällä alkoi kesäloma niin jostain syystä ei ole tullut leivottua kovin paljoa. Kakut tein yksille synttäreille vaan eipä niistä kuvaa tullu otettua kun ei kamerassa ollut akkua, eikä ne järin nättejä ollutkaan...

Tulossa on kuitenki jotaki leipomuksia nyt ja muuta myöhemmin.. Cool Näihin pasteijoihin etin ohjeta kauan. Lähes kaikki netistä löytyvät pasteijat olivat tehty valmiiseen voi- tai lehtitaikinaan. Tässä kuitenki alusta loppuun asti itsetehtyjä pasteijoita.

1249924484_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyviä, tuoreena parhaimmillaan!

250g rahkaa

250g margariinia

2tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeä margariini, jauhot ja leivinjauhe kiinteäksi möykyksi , lisää rahka ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jähmetä jääkaapissa sen ajan että valmistat täytteen.

Ite laittoin täytteeseen keitettyä riisiä, jauhelihaa ja suolakurkkua. Siihen voi laittaa ihan mitä kaapista löytyy, juustonkannikka paloina, sipulia, tonnikalaa, tomaattia...

Taputtele taikinasta pieni pala kerrallaan litteäksi ympyräksi (TEEMA-muki oli minulla muottina), levitä täytettä keskelle ja painele puolikuun muotoiseksi. Taikinan voi myös kaulita isoksi levyksi ja siittä painella muotilla ympyröitä, se vaan on kova tarttumaan tuo taikina!! Jauhoja tarvii kyllä tuohon taputteluunkin varata!

Voitele pasteijat keltuaisella.

Paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10-15min.