Sitruunamarenkipiirakasta jäi marenkia vähän niin tein näitä. Ohjetta en muistanut ulkoa joten tein niillä mitä päähän on joskus jäänyt. Ohje löytynee monestakin blogista, minä tein näin. Ohje on siten määritelty mitä marenkia jäi.
Näsitä tuli normaalia matalampia (ei lienen pahempia!!!) koska kahesti jouduin pursotuspussin tyhjentämään (älä pursota liian ahtaalla tyllalla!! Mieluummin ilman tyllaa!! ) ja marenkivaahdon rakenne kärsi siittä!
Näistä sain samantien tilauksen syntymäpäiville (pikkusiskon) tämänkuun loppuun Hah, ja yks nirso (pikkuveli, Hönö) söi kans näitä vallan tyytyväisenä
Tästä ohjeesta tulee n.10 leivoskeksiä
¨n.10 digestive keksiä
2 valkuaista
0,5dl sokeria
1/2 pussia wiener nougat- crushia
200g maitosuklaata
strösseliä
Levitä keksit pelllille.
Vaahdota valkuaiste kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri edelleen vatkaten. Vatkaa kunnes sokerin kiderakenne on hävinnyt. Sekoita wiener nougat- crush joukkoon. Pursota vaahto keksien päälle keoksi ja paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 min. Anna jähtyä.
Sulata suklaa ja dippaa marenkihatut suklaassa. Suklaa kannattaa sulattaa pienessä, mutta riittävän suuressa kulhossa jotta mahtuu oma käsi kääntelemään leivoskeksejä siinä.
Ripottele päälle strösseliä tai valuta vaikka valkoisesta suklaasta kuvio päälle!
HERRRRKUTTELE
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.