Uusimmassa MAKU-lehdessä oli tämä ohje. Se, että siihen tuli tätä ihanaa pähkinä-suklaalevitettä, sai kokeilemaan. Ihan OK, mutten uko että uudelleen teen. Tai no mistäpä sitä tietää

Tumma taikina

125g voita

2 dl sokeria

2 munaa

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1dl pähkinä-suklaalevitettä

 

Vaalea taikina

200g maustamatonta tuorejuustoa

1muna

1dl sokeria

1tl vanilija-aromia

1/2dl vehnäjauhoja

 

Tee ensin tumma taikina. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi levite. Levitä taikina n.20*30cm uunivuokaan.

Valmista vaalea täyte sekoittamalla tuorejuusto, muna, sokeri ja vanilija-aromi, sihtaa vehnäjauho seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Nostele lusikalla nokareita tuman taikinan päälle (tumma taikina nousee, vaalea ei! )  ja levitä veitsellä niin, että pintaan muodostuu marmorikuvio.

Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 35-40min. Anna jäähtyä kokonaan ennen palottelua (n.15 palaa).