Uusimmassa MAKU-lehdessä oli tämä ohje. Se, että siihen tuli tätä ihanaa pähkinä-suklaalevitettä, sai kokeilemaan. Ihan OK, mutten uko että uudelleen teen. Tai no mistäpä sitä tietää
Tumma taikina
125g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl pähkinä-suklaalevitettä
Vaalea taikina
200g maustamatonta tuorejuustoa
1muna
1dl sokeria
1tl vanilija-aromia
1/2dl vehnäjauhoja
Tee ensin tumma taikina. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi levite. Levitä taikina n.20*30cm uunivuokaan.
Valmista vaalea täyte sekoittamalla tuorejuusto, muna, sokeri ja vanilija-aromi, sihtaa vehnäjauho seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Nostele lusikalla nokareita tuman taikinan päälle (tumma taikina nousee, vaalea ei! ) ja levitä veitsellä niin, että pintaan muodostuu marmorikuvio.
Paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 35-40min. Anna jäähtyä kokonaan ennen palottelua (n.15 palaa).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.