Pohja:

100 g margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

2rkl sokeria

1/2 tl leivinjauhetta

2rkl vettä

Täyte:

1,5dl vettä

1,5dl sokeria

2rkl vehnäjauhoja

25g margariinia

1 sitruunan mehu ja kuoriraaste

4 keltuaista

Marenki:

4 valkuaista

2,5dl sokeria

 

Notkista magrariini. lisää kuivat aineet (menee ryynimäiseksi) vatkaa sekaan vesi. Kauli taikinasta jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan (halk.22-24cm) kokoinen ympyrä reunoineen ja nosta se voideltuun vuokaan ja reunoille. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

Sekoita täytteen aineet keskenään kattilassa ja kuumenna liedellä kunnes kiisseli sakenee. Poista kattila liedeltä.

Pistele piirakkapohjaan harukalla reikiä, taita foliosta reunoille tuet ettei reunataikina valu pohjalle (kuva alla) ja paista uunin alimmalla ritiläitasolla 15 min 200 asteessa.

Vaahdota valkuaiste kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri voimakkaasti vatkaten.

Levitä täyte esipaistetun piirkkapohjan päälle ja pursota tai levitä lusikalla marenki pinnalle. Pasta vielä 10 miunuuttia tai kunnes marenki on saanut haluamasi kullanruskean värin.