Tähän tuli mun (ja varmaan monen muun) mielestä liikaa aromia. Kannattaa jättää joko kokonaan pois, tai puolittaa ainakin!
- 200 g kaurakeksejä
- 50 g voita tai margariinia
- 200 g tummaa suklaata
- 1 dl sokeria
- 400 g maitorahkaa
- 3 Liivatelehteä tai 3 tl Liivatejauhetta
- ½ dl kylmää kahvia
- 4 dl vispi- tai kuohukermaa
- 2 tl Rommiaromia
- 1 ps Hasselpähkinäruohetta
- Suklaakastiketta
Ohje:
- Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26-28 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperista sopivat palaset
- Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita murujen sekaan sulatettu voi tai margariini. Levitä seos tasaiseksi vuoan pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia ja lisää puristetut liivatelehdet kuumennettuun kahviin. Tai liota liivatejauhe kylmään kahviin ja anna turvota hetki. Kuumenna kahvi höyryäväksi.
- Sekoita maitorahka ja sokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula välittömästi sähkövatkaimella rahka-sokeriseokseen. Lisää seokseen myös hieman jäähtynyt liivate-kahviliuos sekä rommiaromi. Sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota kerma ja lisää se varovasti nostellen rahkaseokseen. Kaada ja tasoita seos keksipohjan päälle.
- Anna kakun hyytyä vuoassaan jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja poista suojapaperit. Koristele kakku Suklaakastikkeella ja Hasselpähkinärouheella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.