Näihin etin hyytelöimis aintta pitkään ja hartaasti. Lopulta Salesta löyty. Alunperin pektiiniä etin, sitte agar agaria, einkä löytänyt. En apteekeista enkä marketeista. Tähän löysi nsitte ohjeen johon kelpasi Melatin-hyytelöimisaine.

1 1/2dl sokeritonta mehutiivistettä

1 1/2 dl vettä

2 1/2 dl sokeria

1pss sinistä Melatinia + 2rkl sokeria

pinnalle sokeria

 

Kiehauta vesi, sokeri ja tiiviste kattilassa niin että sokeri liukenee kokonaan. Lisää Melatin jauheeseen sokeri ja sekoita kiehutettuun nesteeseen ja anna kiehua hijalleen 1min. Tarvittaessa poista vaahto pinnalta. Kaada laakeaan astiaan,  astian koko riippuuen siittä kuinka paksuja makeisia haluat.

Anna jäähtyä ja hyytyä, leikkaa paloiksi. Anna kuivahtaa huoneenlämmössä ja pyörittele sitten sokerissa ja anna taas kuivahtaa.

Säilytä huoneenlämmössä.

 

 

Myöh.huom.

Jotain kummallista tapahttui näille sillä muutaman tunnin kuluttua sokeri suli näiden päälle. Ehkä olisi pitänyt kuivattaa pidempään ennen sokeroimista. Kuumia tai edes lämpimiä nämä eivät sokeroidessakaan kyllä olleet.