Mylly paras-reseptivihkosesta testiin otettu. Ihan ok, päällisen kiillehyytelön jätin tekemättä koska se ei vaan maistu mulla eikä tuo sitä tarvinnu. - Mun mielestä

Pohja

6dl neljän viljan hiutaleita

1dl sokeria

3/4dl kaakaojauhetta

1rkl vanilijasokeria

100g sulaa margariinia

3/4dl maitoa tai kahvia

 

Täyte:

4 liivatelehteä

1dl maitoa

100g valkoista suklaata

1 muna

1dl sokeria

1dl kookoshiutaleita

2dl kuohukermaa

 

Päälle

Viinirypäleitä tai /ja satsumia

1 1/2dl appelsiini- tai omenatuoremehua

3 liivatelehteä

 

Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (halkaisija n. 28 cm, TEIN PIENEMPÄÄN, N.25CM HALK.)) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin ja valmista täyte. 

Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten. 

Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset vatkaten. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa. 

Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä. Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.