150g margariinia

11/2 dl sokeria

3 keltuaista

21/2dl vehnäjauhoja

1/2dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

Marenki

3 valkuaista

2dl sokeria

Täyte

4 liivatelehteä

1/2dl vahvaa kahvia

1 muna

1/2dl sokeria

2dl kuohukermaa

1tl vanilijasokeria

Koristeeksi

Mantelilastuja tai suklaata

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina pellille tasaisesti.

Valmista marenki vaahdottamalla ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisäämällä sokeri pikkuhiljaa, vaahdota hetki vielä. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja paista uunin alaritilätasolla 175 asteessa 20-25min. Anna jäähtyä kokonaan. Jos haluat käyttää koristeluun mantelilastuja etkä suklaata, lastut tulee ripotella marengin päälle ennen paistamista!

Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota kerma, mausta vanilijasokerilla. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota kuumaan kahviin. Anna jähtyä. Lisää jähtynyt kahviseos muna-sokeri vaahtoon ja lopuksi vielä kermavaahto.

Leikkaa pohjalevy kahteen osaan ja kokoa suoraan tarjoiluvadille. Aseta toinen pohja vadille ja levitä täyte siihen päälle. Nosta toinen levy tämän päälle ja koristele suklaalla.