Aivan järjettömän hyvää

 

150g margariinia

2dl sokeria

3 munaa

1 tlk kermaviiliä

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1rkl vanilijasokeria

2tl leivinjauhetta

Raparperihillo

500g raparperia

0,5-1dl vettä

0,5dl sokeria

Kaurakuorute

100g sulaa voita

1,5dl fariinisokeria

3dl kaurahiutaleita

1tl vanilijasokeria

1rkl vehnäjauhoja

Pilko (kuorin ensin varret!)  raparperit kattilaan, lisää vesi ja sokeria. Keittele miedolla lämmöllä raparperipalat pehmeiksi.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitelen voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut; vehnäjauho, vanilijasokeri ja leivinjauhe.

Levitä taikina 24cm halk. irtopohjavuokaan. Taikinan väliin voit halutessasi laittaa pehmennettyjä raparperin paloja (levitä puolet taikinasta vuokaan, nostele rap.paloja parin sentin päästä reunastaympyrän muotoon ja nosta loput taikinat päälle). Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 45min.

Poista uunista ja levitä raparperit kakun päälle tasaisesti. Valmista kaurakuorute sekoittamalla kaikki ainekset sulatettuun voihin. Levitä raparperien päälle ja paista uunissa vielä 15min, sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön n.10minuutiksi.