450g hapokkaita omenia

115g voita

115g ruokokidesokeria

2munaa

1,5tl leivinjauhetta

1tl kanelia

ripaus suolaa

175g vehnäjauhoja

2rkl maitoa

Kuorrute

115g vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

85g ruokokidesokeria

6rkl voita

 

Valmista ensin kuorrute sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi ja nypi murumaiseksi.

Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi lohkoiksi.

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi 1-2rkl maitoa.

 

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm irtopohjavuokaan. Lado omenalohkot taikinan päälle ja lopuksi kuorrutus.

Paista uunin keskiritilätasolla 180 asteessa n.tunti.

Anna jäähtyä ennen kuin irrotat vuoasta.

 

Omenoiden valintaan kannattaa panostaa, ite laitoin niitä mitä jääkaapissa oli, eikä tulos ollut paras mahdollinen. Omenasta jäi "purtavaa", eli omena ei pehmentyny lähes hilloksi,  niinku parhaassa tapauksessa käy.

Kuorrutteen kanssa vähän takkuili. Voi oli ilmeisesti liian pehmeää koska en saanut murumaista kuorutetta vaan yhden köntin taikinaa. Laitoin jääkaappiin odottamaan ja ajelin sähkövatkaimella lopussa niin mureni.

Tämän ohjeen sain SLY:ltäni 11-kierroksella.