2007 On hesarissa julkaistu tämä ohje. Kakku kannattaa tehdä pienempään kuin 24cm irtopohjavuokaan, saa näyttävämmän!

Pohja:

4 kananmunaa

1 1/4 dl sokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl ohrakasta

1/2 tl leivinjauhetta

Suklaatäyte:

200 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

2 dl ranskankermaa

1/2 dl tomusokeria

Mustaherukkatäyte:

2 dl mustaherukoita

1 dl vettä

100 g tuorejuustoa

1 dl kermaa

1/2 dl tomusokeria

2 rkl mustaherukkalikööriä tai -mehua

2 liivatetta

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varoen joukoon. Paista leivinpaperoidulla uunipellillä 225 asteessa n.7-10 min uunin keskiritilätasolla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta irtopohjavuoan kokoinen ympyrä. n.20cm.


 

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sitten aseta kakkupohja päälle. Valmista suklaatäyte.

Kaada kuumennettu kerma suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota ranskankerma ja sokeri, lisää jäähtyneeseen suklaaseokseen lastan avulla käännellen.Kaada kakkupohjan päälle vuokaan ja nosta viileään.

Mittaa kattilaan vesi ja mustaherukat, keitä n. 10 min kunnes marjat ovat pehmeitä. Painele siivilän läpi. Paksua lientä pitäsi tulla n.1dl. Annaliemen jähtyä ja sekoita tuorejuuston sekaan.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja sokeri. Kuumenna mustaherukkamehu ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken ja sekoita mustaherukka-tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita kokoajajn ettei liivate pääse paakkuuntumaan!

Sekoita joukkoon vielä kermavaahto. Kaada suklaakerroksen päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna jähmettyä viileässä vähintään 4tuntia. Koristele marjoilla.