Tämmösiin törmäsin eräässä leivontakirjassa. Ohjetta en ottanut talteen, mutta idea jäi ajatuksiin. Netistä löytynee useampiakin tällaisia. Vinkkejä parhaan lopputuloksen saamiseksi otetaan vastaan, oli nämä niin hyviä. Viimenen vaihe (ennen nauttimista siis :D) tuotti sotkua ja päänvaivaa. Mutta se kannatti! Tähän löytynee virallinenki resepti (noh, miksei tääki ois..), mutta tämä on siis paasista rakennettu ohje. Muffiniohje muokattu toisesta, marenki netistä, suklaa vaan sulatettiin ja lisättiin öljyä ku oli niin paksua. Näin.

Siskon kans nämä tehtiin viimeviikolla, njam.

Muffinitaikina:

125g voita

130g sokeria

3 munaa

1,5tl leivinjauhetta

1,5tl vanilijasokeria

200g vehnäjauhoja

2rk lkaakaojauhetta

ripaus suolaa

1dl maitoa

 

Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Annostele taikina vuokiin (n.12kpl) ja paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla n.20min. Anna jäähtyä kokonaan.

 

Marenki:

2 valkuaista

1,1dl sokeria

 

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pikkuhiljaa ja vatkaa edelleen, kunnes sokeri on hävinnyt vaahtoon eikä vaahdossa enään näy sokerikiteitä. Pursota marenki jäähtyneiden muffinssien päälle. Nosta jääkaappiin n.tunniksi.

Kuorutus:

300g suklaata (käytin leivontasuklaata, mutta luulen, että mikä vaan välttää!!)

ruokaöljyä

 

Sulata suklaa ja lisää hiukan öljyä (n.1rkl). Kun suklaa on sulaa, varmista ettei se ole lämmintä ettei marenki sula. Ota muffinin pohjasta kiinni ja kasta marenkiosa suklaassa. Vaihtoehtoisesti (jos marenki sattuu jäämään suklaaseokseen )voit pidellä toisella kädellä muffinia ja toisella nostella suklaata marengin päälle. Toimitus luonnollisesti suklaakulhon yläpuolella. Näin tämä meni meillä.

(Ensikerralla toivottavasti viisaampana, vinkkejä saaneena  )

 

P.S. Vielä ehdit osallistua arvontaan, aikaa 3.11.10 asti!