On kyllä niin makeita, että eräs lahjomattoman raadin jäsenistä jätti syömättä. Hesarin ohjeella tein, mantelirouheen jätin pois. Tämä varmaan teki näistä niin ällö-makeita.

 

50 g voita

2 dl sokeria

2 dl kermaa

1 dl siirappia

(1 dl mantelirouhetta )

 

Taittele leivinpaperista valmiiksi 12 teräväkärkistä nekkumuottia. Laita ne pystyyn esimerkiksi juomalaseihin. (Jauhokulhoon)

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Mittaa joukkoon sokeri, kerma ja siirappi.

Keitä sekoittaen, kunnes massa saavuttaa 127 asteen lämpötilan eli noin 20 minuutin ajan. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit tehdä hyytymiskokeen: pudota pisara seosta kylmään veteen. Seoksen pitäisi heti jähmettyä. Jatka tarvittaessa keittämistä.)

(Sekoita joukkoon mantelirouhe.) Kaada seos nekkumuotteihin. Aseta keskelle puutikku ja anna kovettua viileässä.