Näitä on tehty viimevuonnakin, ihania! Alkuperänen ohje on pirkan kirjasta.

 

Neilikkaa tai inkivääriä, rusinoita tai manteli-/pähkinä rouhetta.

 

Tämän toinen nimi vois olla pipariKakku, ei piparkakku. On niin piparin makunen, mutta pehmeä, kakkumainen.

 

2dl tummaa siirappia

2tl kanelia

1t inkivääriä

200g margariinia

2 munaa

1tl soodaa

3dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1dl mantelirouhetta

 

Kuumenna siirappi ja mausteet kattilassa lähes kiehuvaksi. Pilko margariini sekaan.

Vaahdota munat vaahdoksi, sihtaa keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rouhe siirappisulan kanssa vaahtoon. Jos käytät rusinoita, sekoita pieni määrä jauhoja (0,5dl) ensin rusinoihin ja lisää ne vasta lopuksi.

Nostele 20 vuokaan ja paista 175asteessa keskiritilätasolla n.20min.

Sihtaa päälle ennen tarjoilua (jäähtyneisiin!) tomusokeria.