KakkuKatrilta löytyneellä ohjeella tein uuden vuoden illaksi tämän. Tein myös vadelmamelba-kastikkeen joka oli tosi hyvää. Ohje dan sukkerin, alla.

Kakku oli hyvää, muttei yhtä hyvää kuin hunajainen-juustokakku!

Kinuski

1 prk kondensoitua maitoa (keitä 2-3h)

Pohja

250g digestivejä

100g sulatettua voita

Täyte

800g philadephia tuorejuustoa

1prk smetanaa

1prk ranskankermaa

2dl tomusokeria

4 munaa

2tl vanilijasokeria

 

Murskaa keksit ja sekoita sulaan voihin. Painele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24-26cm).

Vatkaa täytteen tuorejuusto, kerma ja smetana sekaisin, lisää munat ja sokerit. Sekoita,

mutta älä liikaa ettei täytteeseen tula ilmakuplia.

Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Levitä tämän päälle puolet kinuskista ja sitten loppu täyte.

Kaada vielä kakun pinnalle loput kinuskista. Laita kakun päälle foliopaperia ja paista uunissa 170 asteessa n. 1,5h.

Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmössä vielä pari tuntia, pidä uuninluukku raollaan.

Jäähdytä ja säilytä viileässä.

 

 

Vadelmamelba

200–300 g vadelmia
Dansukker Tomusokeria maun mukaan
1 tl sitruunamehua

Painele marjat siivilän läpi. Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.

Huom!
Ulkomaisia vadelmia käyttäessäsi kuumenna ne ensin kattilassa kiehuvaksi kahden minuutin ajaksi ja anna jäähtyä. Muuten toimi kuten yllä.

 

Yks juttu oli mitä en ohjeesta hoksannut, vaikka kommenteissakin aihetta sivuttiin. Se, että täyte paistuessaan kohoaa. Vaikkakin myöhemmin taas laskeutuu. Siis, suosittelen tekemään kakun 26cm vuokaan, ettei kakun pinta ota kiinni folioon. Minä säikähin, kun näin että näin oli uunissa käynyt. Lopulta kuitenkin paperi irtosi kakun pinnalta nätisti, jouduin kuitenkin uunissa irrottamaan folion vuoan reunoilta ettei se repeä ja kakku räjähdä uuniin :D