Ylemmässä kuvassa kakku on pellkällä kermpursotuksella, alempana perikoiden kera.
Luvattoman hyvää. Varsinkin jos olet jonkinlaisella erikoisruokavaliolla
Ohjeen löysin ( Pitkän etsinnän jälkeen!!! Mikä tahansa ei kelvannutkaan! ) Seijastiinan blogista.
Murotaikina
200g voita
0,8dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
1prk maitorahkaa
2dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan kuoriraaste
puolikkaan sitruunan mehu
3/4dl sokeria
2tl van.sokeria
Päälle
2tlk persikoita
1dl vettä
0,5dl hyytelösokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.
Levitä taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (n.24cm halk.) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita rahka, kerma, munat, mehu, sitruunankuori ja sokerit. Kaada täyte pohjalle ja
paistaa uunin alaritilätasolla n.30min
Jäähdytä kakku. Viipaloi persikat kakun päälle ja levitä hyytelösokerista valmistettu kiille persikoiden päälle.
Maistuu parhaalta päivän jääkaapissa seisotuksen jälkeen, kylmänä.
Ihan varma en ole, oisko kerma kuulunut vaahdottaa. Mutta taatusti hyvää tämä oli näinkin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.