Ylemmässä kuvassa kakku on pellkällä kermpursotuksella, alempana perikoiden kera.

Luvattoman hyvää. Varsinkin jos olet jonkinlaisella erikoisruokavaliolla

Ohjeen löysin ( Pitkän etsinnän jälkeen!!! Mikä tahansa ei kelvannutkaan! ) Seijastiinan blogista.

 

Murotaikina

200g voita

0,8dl sokeria

1 muna

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte

1prk maitorahkaa

2dl kuohukermaa

3 kananmunaa

1 sitruunan kuoriraaste

puolikkaan sitruunan mehu

3/4dl sokeria

2tl van.sokeria

Päälle

2tlk persikoita

1dl vettä

0,5dl hyytelösokeria

 

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.

Levitä taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan (n.24cm halk.) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita rahka, kerma, munat, mehu, sitruunankuori ja sokerit.  Kaada täyte pohjalle ja

paistaa uunin alaritilätasolla n.30min

Jäähdytä kakku. Viipaloi persikat kakun päälle ja levitä hyytelösokerista valmistettu kiille persikoiden päälle.

 

Maistuu parhaalta päivän jääkaapissa seisotuksen jälkeen, kylmänä.

 

Ihan varma en ole, oisko kerma kuulunut vaahdottaa. Mutta taatusti hyvää tämä oli näinkin!