Tämä tuhottiin miehen kans melkeen kaksistaan. Lapset oli kuumeessa pääsiäisen ajan, niin kai tämä oli samalla myös lohturuokaa Isona tämä olisi mennyt myös, varmasti. Itseni tuntien tein vain puolikkaan ohjeen.

Tässä valmiiksi puolitettu ohje. Sopii 18-20cm vuokaan. Isompi, kokonainen piirakkaohje TÄÄLLÄ.

Pohja

50 g margariinia

1,75 dl vehnäjauhoja

1 rkl sokeria

1/4 tl leivinjauhetta

1 rkl vettä

Täyte:

0,75dl vettä

0,75 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

15g margariinia

1/2 sitruunan mehu ja kuoriraaste

2 keltuaista

Marenki:

2 valkuaista

1,25 dl sokeria

 

Notkista magrariini. lisää kuivat aineet (menee ryynimäiseksi) vatkaa sekaan vesi. Kauli taikinasta jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan kokoinen ympyrä reunoineen ja nosta se voideltuun vuokaan ja reunoille. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

Sekoita täytteen aineet keskenään kattilassa ja kuumenna liedellä kunnes kiisseli sakenee. Poista kattila liedeltä.

Pistele piirakkapohjaan harukalla reikiä, taita foliosta reunoille tuet ettei reunataikina valu pohjalle ja paista uunin alimmalla ritiläitasolla 15 min 200 asteessa.

Vaahdota valkuaistet kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kunnes sokerikiteitä ei enään erota massasta.

Levitä täyte esipaistetun piirkkapohjan päälle ja pursota tai levitä lusikalla marenki pinnalle. Pasta vielä 10 miunuuttia tai kunnes marenki on saanut haluamasi kullanruskean värin.