SLY:ltä sain ohjeen juustosarviin. Sarvia on tehty ennenkin, mutta ohje mahtaa olla erilainen sillä tämä oli tosi helppoa leipoa ja sarvet olivat hyviä ja nättejä! Ei ollenkaan ruttotautisia niin kuin joskus...

7,5dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

200g pehmeää voita

50g hiivaa (2tl kuivahiivaa)

2,5dl maitoa

200g juustoraastetta

 

Sekoita jauhot ja suola. Lisää pehmeä voi ja nypi murumaiseksi (teen tämän "nyppimisen" aina sähkövatkaimella! Murumaista tulee silläkin kun ei liikaa sekoita!). Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää jauhoihin, sekoita tasaiseksi. Ite käytin kuivahiivaa, lisäsin sen jauhoihin ennen voita ja nyppimistä.

Kaada taikina pöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli taikinat ympyröiksi ja jaa kumpainenkin 12:een kolmionmalliseen osaan. Jaa raastettu juusto taikinakolmion leveämpään päähän ja kääri rullalle. Ite siivutin juustosta palan, jonka jaoin ensin pituus suunnassa kahtia ja vielä poikittain kahtia, eli yhdestä juustopalasta tuli neljä. Tämän palan nostin kolmion päälle ja käärin taikinan kanssa rullalle.

Anna sarvien kohota liinan alla ja voitele ne ennen paistoa kananmunalla, päälle ripottele seesamin-, unikon- tms siemeniä. Paista 225asteessa uunin keskiritilätasolla n.10min.