Viime vuoden tapaan tehtiin tossut, jotka saa syödä aattoaamuna. Piparkakkutaikina on mulla yleensä paraisten taikinan ohjeella tehty. On siis hyväksi todettu ja tykätty. Tästä taikinasta tulee n.200 piparia, riippuu minkä vahvusia tykkää tehdä. Tai siis syödä!

 

3dl siirappia

5dl sokeria (4 riittää ihan hyvin!)

500g voita

n.4rkl piparkakkumaustetta

 

4 munaa

1tl suolaa

6tl soodaa

n.17dl vehnäjauhoja

 

Siirappi, voi, sokeri ja mausteet kiehautetaan kattilassa, annetaan jähtyä.

Sekaan vatkataan munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Taikina jää aika löysäksi, mutta senpä vuoksi se nostetaankin mielellään yön ajaksi

jääkaappiin. n.9h. Eikä mene pilalle vaikka oliski muutaman päivän jääkaapissa.

Taikinasta kaulitaan vähä kerrallaan levyjä, josta muotilla napsitaan pellille kauneimmat ja

paistetaan uunin keskiritilätasolla 175 asteessa n.5min.

Paistaessa kannattaa olla tarkkana, palavat helposti!

 

Joidenkin mielestä piparkakkutaloon tulee tehdä eri taikina, mutta meillä on tehty tästä

samasta taikinasta piparit, mökit ja tossut.