Pohja:

150g digestivejä

70g sulaa voita

Täyte:

1prk flora vispi

200g appelsiinituorejuustoa

1 appelsiinin raastettu kuori

4 liivatelehteä

0,5dl appelsiinista puristettua mehua

 

Murskaa digestivit ja sekoita sulaneen voin kanssa. Painele irtopohjavuoan (halk n.22cm) pohjalle. 

Vaahdota kerma  (mausta halutessasi sokerilla 0,5dl), lisää tuorejuusto. Raasta hyvin pestystä appelsiinista kuori hyvin pieneksi, purista mehut.

Sekoita kuoriraaste kermaseokseen. Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä, rutista kuivaksi ja lisää kuumennettuun appelsiinimehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää kerma-soekseen ohuena nauhana koko ajan seosta sekoitaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla ja koristele appelsiiniviipaleilla.