Pikkukiisken kotona-bloggaaja piirsi ihanan Inkeri-kuosin, se oli pakko päästä tekemään kakun päälle. Sain luvan.

Pohjana täytekakun pohja, joka meille on rantautunu joku aika sitten. Ohje on ollu alussa pellillinen piirakkaa, nyt teen saman taikinan ja siitä pari kakkupohjaa. Meillä on juhlia suht usein, nii kakkupohja tai kaks ei mee pahaksi pakkasessa!

Ohje on tämä:

6 munaa
n.4dl sokeria
7dl vehnäjauhoja
4tl vanilijasokeria
4tl leivinjauhetta
2dl nestettä (mehua, kahvia, vettä, maitoa...)
200g sulaa voita

Munat ja sokeri vaahdotetaan kestäväksi vaahdoksi. Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään vuorotellen voisulaan sekoitetun maidon kanssa. Kaada taikina joko pellille tai kahteen n.24cm leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Tarkista, että uuniisi mahtuu nämä kaksi vuokaa kerrallaan. Jos sinne ei mahdu, paista pellillä tai valmista vain puolikas taikina. Ohje on helppo puolittaa!!

Paista uunisa 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.30min. Tarkista tikulla kakkujen kypsyys. Pellillä taikina kypsyy n.20min:ssa.

Täytteenä Inkeri-kakussa oli

2 banaania
(appelsiinihilloa)
Vanilijakastiketta

Kostutin

vanilijalla maustetulla maidolla

Päällä

on voikreemi ja
sokerimassaa.

Inkeri ja timantit on kans sokerimassaa, jotka on elintarvike tusseilla väritetty. Tasasen tuloksen saa tuoreilla tusseilla tai pastaväreillä maalaamalla! Tässä kakussa tussin jälki näkyi mun mielestä häiritsevästi. Silmiä siristellen kakulle saatoin antaa täydet pisteet ulkonäöstä, sisus ois vaatinut enemmän aikaa.. Inkeri timanttineen syntyi myös samana aamuna kun kakku syötiin.


VOIKREEMI

125g margariinia

1/2 tl van.sokeria

4dl tomusokeria

1rkl vettä.

 

Vatkaa notkistettuun margariiniin vanilijasokeri ja vähitellen tomusokeri. Vatkaa kokoajan täydellä teholla. Lisää vesi ja vatkaa vielä muutama minuutti