Vähän alikypsynyt sellainen.. Ei kannata ihan sokeasti luottaa ohjeisiin. Vaikka eipä paljon piirakan pohjaa näe marjojen ja täytteen alta..
Mutta eipä tämä syömättä jäänyt! jotain ällöttävän hyvää on pikkusen raa´assa murotaikinapohjassa..
Pellillinen pohja:
300g voita (vois varmaan vähentää 50g:lla!)
2,5dl sokeria
2 munaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Täyte:
7-8dl marjoja (punaherukka, puolukka)
1,5prk kermaviiliä
2munaa
1,5dl sokeria
100g valkosuklaata sulana
Vaahdota pohjan voi ja sokeri, lisää munat ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Levitä taikina uunipellille (mein pellin koko on 37*34) ja esipaista 200asteessa uunin keskiritilätasolla 13min.
Esipaiston aikana valmista täyte sekottamalla kaikki täytteen einekset keskenään, sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa viimeiseksi.
Levitä marjat esipaistetulle pohjalle, liruttele täytettä tasaisesti ohuena nauhana jokapuolen piirakkaa.
Paista vielä 15min (ainakin). Ennen leikkaamista jäähdytä kunnolla. Meän alikypsyny piiras ei laikkaunu kunnolla jäähtyneenäkään! Ei edes jääkaappikylmänä. Jäi siis enemmän siistittävää (suuhun nakeltavaa) höttöä pellille..
AP ohje oli hilla-valkosuklaapiiras, jonka vaihdoin punamarjoihin koska hillan kivet äRsyttää.
Tässä vielä yhen illan iltapalavinkki
TIKUPULLAT
3dl jauhoja
0,5t suolaa
2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1,5tl kardemummaa
1,5dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi maito.
Tee taikinasta n. sormen vahvusia 20cm pötköjä, kieritä makkaratikun ympärille ja paista hiilloksella kunnes pulla irtoaa tikusta vetämällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.