SÄMPYLÄT

1 l lämmintä vettä

2 palaa tuorehiivaa

2rkl siirappia

2tl suolaa

2dl porkkanaraastetta

2kg sämpyläjauhoja (käytin osan grahamjauhoja)

1dl öljyä/rasvaa

 

Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää siirappi ja suola.

Ala lisäämään jauhoja ja porkkanaraaste, ennen loppujen jauhojen lisäämistä lorauta rasva/öljy sekaan. (Kaikkia jauhoja ei tosiaan tarvi käyttää taikinaan. Makuasia miten paksun tai pehmeän taikinan haluaa leipoa. Pehmeästä taikinasta tulee parhaat sämpylät vaikkakin kovempi on helpompi leipoa :D)

Kohota puolisen tuntia.

Tee ranteen paksuisia pötköjä ja leikkaa 5cm siivuja, kohota vielä pellillä 20min ja paista 200asteessa n.15min.

Leipuri nro3

Leipuri nro1

Leipuri nro2

Miksi sämpylöiden tulisikaan olla pyöreitä? Eikö taikinasta ruukatakkin leipoa!?

No, mahtavalta ne maistuu, uunissa kun paistuu Silmänisku