Kotitekoinen pitsa on parasta, kun:

-pohjan päälle levittää ketsupin ennen täytettä

-juusto ei paistu pitsan kanssa 15minuttia uunissa vaan on venyvää

-pohja on paksu

-sen nauttii kylmän maidon kanssa

Pohja

3 dl lämmintä vettä

1 pala hiivaa

3/4 dl öljyä

1tl suolaa

7,5dl vehnäjauhoja

Täyte

1dl ketsuppia

400g jauhelihaa

2 porkkanaa raasteena

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

Jauhelihamaustetta

Fetajuustoa (salaattijuustoa nykyään) muutama pala

Pinnalle

3dl juustoraastetta

Pitsamaustetta

 

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää öljy, suola ja vehnäjauhot, vaivaa tasaiseksi. Kaulitse pellille ja anna kohota 15 min.

Ruskista jauheliha, lisää porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli pieninä paloina. Mausta jauhelihamausteella.

Levitä lusikalla ketsuppi pitsapohjan päälle.

Levitä täyte pellille, murustele päälle salaattijuustoa ja paista 250asteessa uunin keskitasolla n.15min. 

Kun pitsa on valmis, ota uunista ja lisää juustoraaste päälle ja nosta uuniin siksi aikaa että juusto sulaa. Ota uunista, ripottele päälle pitsamaustetta ja nauti kylmän maidon kanssa :p