Tämän ohjeen löysin Liemessä-blogista. Aikas hyvvää piirakkaa tämäkin Tähän oli hyvä käyttää joulusta jääneet after eightit, itse asiassa etsin ohjetta, mihin ne pääsisin upottamaan ja tähän päädyin.
Pohja:
6munaa
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja
5rkl tummaa kaakaojauhetta
1mm suolaa
200g voisulaa
1,5dl maitoa
Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3rkl kermaa
200g After Eight-suklaata
2-2,5dl tomusokeria
Kostutus:
n.1dl maitoa
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään voisula maitoon ja kuivat aineet keskenään. Lisää nämä vuorotellen (laitoin kahdessa erässä molemmat) munavaahtoon. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.25min. Jäähdytä ja kostuta maidolla. Ite en laittanut koko desiä kostutukseen. Leikkaa piirakka paloiksi, mutta älä irrota vielä toisistaan.
Kuumenna kerma ja pilko suklaapalat siihen, sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeria sihdin läpi. (Jos tulee liikaa, lisää tilkka kermaa). Kuorutteen tulisi olla pehmeää ja helposti levittyvää. Levitä kuorrute paloitellun piirakan päälle. Tee lusikalla halutessasi kuvioita kuorutteen pintaan ja koristele mantelirouheella. Nosta tunniksi jääkaappiin ja irrota palata vasta sitten. Tarjoile.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.