Tämän ohjeen löysin Liemessä-blogista. Aikas hyvvää piirakkaa tämäkin Tähän oli hyvä käyttää joulusta jääneet after eightit, itse asiassa etsin ohjetta, mihin ne pääsisin upottamaan ja tähän päädyin.

Pohja:

6munaa

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

5dl vehnäjauhoja

5rkl tummaa kaakaojauhetta

1mm suolaa

200g voisulaa

1,5dl maitoa

 

Kuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa

3rkl kermaa

200g After Eight-suklaata

2-2,5dl tomusokeria

 

Kostutus:

n.1dl maitoa

 

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään voisula maitoon ja kuivat aineet keskenään. Lisää nämä vuorotellen (laitoin kahdessa erässä molemmat) munavaahtoon. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.25min. Jäähdytä ja kostuta maidolla. Ite en laittanut koko desiä kostutukseen. Leikkaa piirakka paloiksi, mutta älä irrota vielä toisistaan.

Kuumenna kerma ja pilko suklaapalat siihen, sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeria sihdin läpi. (Jos tulee liikaa, lisää tilkka kermaa). Kuorutteen tulisi olla pehmeää ja helposti levittyvää. Levitä kuorrute paloitellun piirakan päälle. Tee lusikalla halutessasi kuvioita kuorutteen pintaan ja koristele mantelirouheella. Nosta tunniksi jääkaappiin ja irrota palata vasta sitten. Tarjoile.