Näitä tein sunnuntaiaamuna, munkkeja en jaksanu alkaa tekemään ja tämän ohjeen bongasin joskus aikoja sitten kotilieden sivuilta. Jos näitä vielä tulevina vappuina teen, jätän kanelisokerin ohjeesta pois, muullon käy näinkin. Ehdottomasti hyviä! Ohjeella pitäis tulla 24kpl, mutta sepä riippuu siitä, minkä kokosia tekee! :D En laskenu mitä itellä tuli, mutta ainaki yli 24!

4dl vehnäjauhoja

0,5tl suolaa

2rkl sokeria

2rkl kanelisokeria

5dl vettä

1dl ruokaöljyä

2 munaa

4dl kanelisokeria

ruokaöljyä

 

Sekoita keskenään jauhot, suola ja sokeri. Kiehauta kattilassa vesi ja öljy, posta kattila liedeltä ja lisää jauhoseos. Vatkaa seosta, kunnes se on tasaista ja jäykkää. Jäähdytä. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa astiassa ja lisää jäähtyneeseen taikinamassaan. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota pellille pötköjä. Pötköjen paksuudesta riippuuen, voit pyöritellä ne ohuemmaksi, taikina oli hyvin helppo käsitellä.

Kuumenna kattilassa öljy 180 asteiseksi. Nosta öljyyn muutama churro kerrallaan. Voivat tarttua hieman toisiinsa, erottele haarukalla. Paista kullanruskeiksi. Nosta reikäkauuhalla pois ja kieritä kanelisokerissa (laitoin pelkkää sokeria!). Nauti tuoreena!

Öljy porili reilusti enemmän kuin munkkeja paistaessa. Essu siis käyttöön! Ja varo näppejä!