Yhteishyvän ohjeella tein. Ohjeen mukaan näitä tuli 10kpl, tein brunon (?) alumiinivuokiin ja tuli kyllä enempi vaikka taikinaa taisin laittaa jopa liikaa osaan.

Mulla nämä säilytti makunsa hyvin muutaman päivän. Mutta kun edellisenä iltana nämä tein, oli jo aamulla sokerikuorute valunu ja vetistynyt ikävän näköseksi.  Hyviä nämä kieltämättä oli välittämättä siitä miltä näytti! Siispä jos näitä tekee "huomenna tajottavaksi" voi pohjat paistaa ja kiisselinki vaikka tehdä astiaan valmiiksi, mutta täyttää hetki ennen tarjoilua.
 
Tämä ohje poikkesi ueista muista kaltaisistaan siinä että tähän tuli ruokakermaa tuohon kiisseliin. Sitä en tiedä vaikuttiko tuohon sokerikuorutteen valumiseen. Todennäkösesti näitä vielä joskus tehdään  
 
Pohjat:
200 g leivontamargariinia
1,25 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

 

 

 
Täyte:
1,5 dl ruokakermaa
3 tl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
 
Päälle:
1 dl tomusokeria
1,5 - 2 rkl vettä
elintarvikeväriä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kevyesti matalat leivosvuoat. Nosta ne pellille.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää sekoittaen jauhot, joihin olet lisännyt leivinjauheen.

Tee taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiksi paloiksi. Painele palat peukalolla leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

Kypsennä leivoksia uunin keskellä noin 10 minuuttia, jäähdytä ja irrota varoen kumoamalla leivos kerrallaan käteen vuokaa puristaen.

Kuumenna kattilassa ruokakerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen.

Lisää kiisselin sekaan vähitellen voi.

Levitä kiisseli leivosten kuoppiin täytteeksi.

Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja värjää mieleiseksesi. Levitä sokerivesikuorrute leivosten päälle ja ripottele nonparelleja keskelle. Tarjoa pian.

Kotitekoiset bebet eivät säily pitkään hyvinä, koska ne kostuvat helposti. Pelkät leivospohjat säilyvät suljetussa rasiassa viikkoja - ja täytekin jääkaapissa jonkin aikaa.