Kahta eri mallia pursotin, toisiin suolanen täyte ja toisiin makea. Minä tein täytteen alla olevan ohjeen mukaan ja niitä jäi puolet ainakin! Eli kannattaa puolittaa täyte tai tehdä tuplana tuulihattuja!

Suolanen täyte: (aineet sekoitetaan keskenään)

  • 1prk ruohosipulituorejuustoa (rainbow)
  • 1dl flora vispiä vaahdotettuna
  • 1 sipuli hienona silppuna
  • 200g kinkkusuikaleita

Makea täyte:

  • 1,5 dl floravispiä vaahdotettuna
  • 3rkl vanilijakreemijauhetta (sekoitetaan kermavaahtoon)
  • mansikoita pieninä paloina

1242643626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuulihatut: (25-30 kpl)

2dl vettä

100g rasvaa

1 1/2dl vehnäjauhoja

3 munaa

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita puuhaarukalla niin ettäseos irtoaa kattilan reunoilta. Anna jähtyä muutama minuutti. Lisää jääkaappikylmät munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.

Pursota pellille tai nostele lusikalla nokareita.

Paista 200asteessa uunin keskiritilätasolla n.20min. Anna jähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä (minä leikkasin saksilla!) halki ja täytä, nosta hattu päälle.