Onko nämä nyt Runebergintorttuja, -leivoksia vaiko -muffineja... Mutta hyviä nämä joka tapauksessa on!! Suosittelen kokeilemaan, karvasmanteliöljy jää meillä aina pois, piparinmuruja korvaa joko korppujaho tai tälläkertaa meillä oli digestivejä niin niitä murustin.

Ohje on sama, millä tein viimevuonna leivoksia. Nyt tein muffinivuokiin, paistoaika 15-20min ja lämpötila 200astetta. Keskimmäisellä ritilätasolla.

Jos muffineihin tahtoo laittaa vademahillon (minä laitoin, eikä ollut paistonkestävää vaan tavallista!) muffiniin, paina sormella taikinaan kolo, täytä hillolla ja peitä taikinalla taas.

Pohja

200g pehmeää margariinia

1dl fariinisokeria

1dl sokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

1/2 mantelijauhetta

1dl piparkakkumuruja

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

1-2 tippaa karvasmanteliöljyä jätin pois

Väliin

1-1/2dl paistonkestävää vadelmahilloa

Pinnalle

1/2-1dl mantelirouhetta

Koristeeksi

vadelmahilloa

1dl tomusokeria

1/2-1rkl maitoa

 

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Levitä taikinsta puolet n.20*30cm vuokan, ja vadelmahillo tämän päälle.  Nostele kahdella lusikalla lopputaikina hillon päälle pieninä nokareina ja ripottele mantelirouhe päälle.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 30-35min 175 asteessa.

Leikkaa jäähtynyt levy sopiviksi paloiksi, koristele vadelma hillosilmällä ja tomusokerista ja maidosta tehdyllä seoksella.