Hyvänmakunen kakku. Kostutukseen kannattaa käyttää rohkeasti ohjeessa annettu määrä lientä!

 

Pohja

4 munaa

11/2dl sokria

3dl vehnäjauhoja

3rkl tummaa kaakaojauhetta

2tlleivinjauhetta

2tl vanilijasokeria

1dl maitoa

150g sulaa margariinia

1pss mariannerouhetta

Kostutus

1dl vettä

1rkl sokeria

muutama tippa minttuaromia

Kuorutus

3/4dl kermaa

150g minttusuklaata

 

Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten maito ja rasva ja lopuksi mariannerouhe.

Paista taikina voidellussa ja jauhotetussa 24cm halk. vuoassa, 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40-50 min. Testaa kypsyys puutikulla kakun keskeltä.  Anna kakun jähtyä hieman ennen vuoasta irrottamista. Pyyhi kakkuvuoka puhtaaksi ja anna kakun taas olla siinä kostutuksen ajan.

Sekoita sokeri kiehuvaan veteen ja mausta. Kostuta kakku ja anna mehevöityä seuraavaan päivään.

Pilko suklaa jerman sekaan kattilaan ja lämmitä varoen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kakun päälle ja koristele halutessasi (ehtiessäsi :D ).