Hyvänmakunen kakku. Kostutukseen kannattaa käyttää rohkeasti ohjeessa annettu määrä lientä!
Pohja
4 munaa
11/2dl sokria
3dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2tlleivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
1dl maitoa
150g sulaa margariinia
1pss mariannerouhetta
Kostutus
1dl vettä
1rkl sokeria
muutama tippa minttuaromia
Kuorutus
3/4dl kermaa
150g minttusuklaata
Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten maito ja rasva ja lopuksi mariannerouhe.
Paista taikina voidellussa ja jauhotetussa 24cm halk. vuoassa, 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40-50 min. Testaa kypsyys puutikulla kakun keskeltä. Anna kakun jähtyä hieman ennen vuoasta irrottamista. Pyyhi kakkuvuoka puhtaaksi ja anna kakun taas olla siinä kostutuksen ajan.
Sekoita sokeri kiehuvaan veteen ja mausta. Kostuta kakku ja anna mehevöityä seuraavaan päivään.
Pilko suklaa jerman sekaan kattilaan ja lämmitä varoen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kakun päälle ja koristele halutessasi (ehtiessäsi :D ).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.