Mansikalla jatketaan :D Herkku ku onki hyvä tämäkin! Kahvipöydän gluteeniton tarjottava!! Kauan aikaa on tämäkin elänyt arkistoissa, mutta kuvittelin virheellisesti, että maistuu valmiina kananmunalta.. Ei siis maistu, vaan on tosi hyvää. Eikä rullaaminenkaan ollut niin vaikeaa kun luulin, repeilemäänkään kakku ei alkanut!! 

Matleenaa  kiitän tuorejuusto-vinkistä ja kehoituksesta tehdä tätä herkkua!

mm.jpg

 

 

Pohja

4valkuaista

2dl sokeria

1tl vanilijasokeria

Täyte

200g maustamatonta tuorejuustoa

2,5dl kermaa

tomusokeria

vanilijasokeria

mansikoita

 

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit pienissä erissä, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa lisäysten välissäkin niin kauan kunes sokerin kiteet ovat "sulautuneet" vaahtoon. Levitä valmis marenki leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskiritilätasolla 200 asteessa n.15min. Kumoa marenkilevy kääretortun tapaan leivinpaperille, jonka päälle olet sihdannut tomusokeria tarttumisen estämiseksi.

Notkista tuorejuusto lorauksella kermaa, mausta tomusokerilla, lisää n.puoli rkl:sta kerralla ja tarkista maku välillä. Levitä jäähtyneelle pohjalle varoen, ettei pohja rikkoonnu. Pilko runsaasti mansikoita tämän päälle ja vaahdota kerma, mausta se ja levitä mansikoiden päälle. Kääri levy varoen rullalle ja jätä liittymäkohta alapuolelle. Tarjoa kylmänä. Koristele mansikoilla, tomusokeri hunnulla...