Viimeviikon lauantaina aamukahvilla selasin Yhteishyvää ja sen ruoka-liitettä. Tämä ohje kävi kimppuun heti täydellä voimalla ja tein sitten viemisiksi appivanhemmille. Mun mielestä pullan ja suklaan yhdistelmää huonompaa saa hakia, siksipä jätin laittamatta päälle suklaata ja voitelin pullan munalla, päälle raesokeria. Ja voi veljet, että pulla tuoksui ja maistui hyvälle!!

Ohje oli hieman erinkokonen, mutta minä tein näin ja tein yhen pyöreän pullan ja kaksi pullarullaa leipävuokiin.

 

5dl vettä

1pala hiivaa

1,5dl sokeria

1tl suolaa

n.1kg vehnäjauhoja

150g pehmeää voita

(1rkl kardemummaa)

 

Täyte:

200g tuorejuustoa (maust.ton)

1dl sokeria

2tl van.sokeria

1tl kanelia

1 muna

 

Väliin

150g pakastemarjoja

(50g mans., 50g vad. ja 50g must.)

1rkl perunajauhoja

 

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, kardemumma ja puolet jauhoista. Vatkaa hetken aikaa ja lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään yhteen.

Kauli taikinat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Jaa täyte molemmille levyille. Sekoita jäisiin marjoihin perunajauho ja ripottele marjat levyille. Kääri rullaksi. Jaa toinen rulla kahteen osaan ja nosta leipävuokiin (laitoin ensin näihin leivinpaperit!), kohota n.30min.

Leikkaa toinen rulla n.8 viipaleeksi ja nosta irtopohjavuokaan (26cm) leivinpaperin päälle. Viipaleet saavat olla aika väljästi, koska kohoavat! Jos teet bostonin pellille, riiittää pelkkä Irtopohjavuoan reuna (mulla oli pohja hukassa..). Kohota.

 

Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.25min.