Nämä kans hyviä, väliin voi ohjeen mukaa laittaa hillon tai olla laittamatta. Kumminkin tulee maistuvia! Ite laitoin puolikkaaseen piirakkaan hillon (kuva alla) ja toisen puolikkaan jätin ilman. Muistuttaa ulkonäöltään porkkanapiirakkaa.
POHJA:
200g voita
4dl sokeria
4 munaa
3dl kermaviiliä (laitoin 2dl kermaviiliä ja 1dl maustamatonta jugurttia!)
4dl vehnäjauhoja
3rkl piparkakkumaustetta
2tl soodaa
TÄYTE: (laitat tai et)
2dl aprikoosi marmeladia (testasin minulle uutta hilloa, kuva alla)
KUORRUTE:
100g tuorejuustoa
50g voita
2dl tomusokeria
PINNALLE:
manteli- tai pähkinärouhetta
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat sekaan, lisää kermaviili ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskiritilätasolla 30 min 175 asteessa.
Anna pohjan jähtyä.
Jos laitat hillon, leikka jähtynyt pohja keskeltä halki ja levitä hillo pohjien väliin ja paina takaisin yhteen.
Valmista kuorrute sekoittamalla täytteen aineet keskenään hyvin yhteen. Levitä piirakan päälle, ripottele päälle mieleistäsi rouhetta ja leikkaa leivospaloiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.