Nämä kans hyviä, väliin voi ohjeen mukaa laittaa hillon tai olla laittamatta. Kumminkin tulee maistuvia! Ite laitoin puolikkaaseen piirakkaan hillon (kuva alla) ja toisen puolikkaan jätin ilman. Muistuttaa ulkonäöltään porkkanapiirakkaa.

POHJA:

200g voita

4dl sokeria

4 munaa

3dl kermaviiliä (laitoin 2dl kermaviiliä ja 1dl maustamatonta jugurttia!)

4dl vehnäjauhoja

3rkl piparkakkumaustetta

2tl soodaa

TÄYTE: (laitat tai et)

2dl aprikoosi marmeladia (testasin minulle uutta hilloa, kuva alla)

KUORRUTE:

100g tuorejuustoa

50g  voita

2dl tomusokeria

PINNALLE:

manteli- tai pähkinärouhetta

 

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat sekaan, lisää kermaviili ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskiritilätasolla 30 min 175 asteessa.

Anna pohjan jähtyä.

Jos laitat hillon, leikka jähtynyt pohja keskeltä halki ja levitä hillo pohjien väliin ja paina takaisin yhteen.

Valmista kuorrute sekoittamalla täytteen aineet keskenään hyvin yhteen. Levitä piirakan päälle, ripottele päälle mieleistäsi rouhetta ja leikkaa leivospaloiksi.