Tämä on ehdottomasti helppoa ja hyvää!! Ite tuhosin ison laatikollisen suomalaisia omppuja tällä ohjeella ja tätä piirakkaa onkin jaeltu vähän jokapuolelle

200 (-250)g voita

2,5dl sokeria

1prk bulgarian jugurttia (n.2dl jos teet itse)

3 munaa

5dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

3tl vanilijasokeria

 

Päälle:

5-6 keskikokoista kuorittua omenaa viipaloituna

kanelisokeria

sokeria

mantelilastuja

 

Sulata voi mikronkestävässä taikinakulhossa, lisää sokeri, jugurtti ja munat jähtyneeseen voihin. Lisää jauhot, leivinjauhe ja vanilijasokeri.

Levitä taikina pellille ja aseta omenaviipaleet siihen vieri viereen. Ripottele päälle kanelisokeria, mantelilastut ja vielä hieman sokeria.. ( Ettei omenat muistuta pojan mukaan nahanpalasia ) Paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa n.30min.

Toki on makukysymys, laittaako mantelilastuja. Piirakka on mukavan mehevää ilmankin, lastuista tulee kuitenkin oma juttunsa tähän makuelämykseen