Kamalan hyviä!!! Ullan ohjeella tein, pienellä muokkauksella. Näitä on jo kyselty josko pian sais uudelleen syödä

Taikina:

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl hiivaleipäjauhoja

10 dl vehnäjauhoja

100 g voita tai margariinia

Täyte:

3 dl keitettyä riisiä

400 g jauhelihaa

2 sipulia

1½ tl suolaa

1 tl mustapippuria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan noin 15 cm pyöreällä muotilla paloja.

Laita jokaiselle palalle 2-3 rkl täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.

Kuumenna öljy 180 asteeseen kattilassa ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.