Kamalan hyviä!!! Ullan ohjeella tein, pienellä muokkauksella. Näitä on jo kyselty josko pian sais uudelleen syödä
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
3 dl keitettyä riisiä
400 g jauhelihaa
2 sipulia
1½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikina levätä peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
Keitä riisi kypsäksi. Paista jauheliha ja pilkottu sipuli pannulla, mausta seos. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaulitse kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä halkaisijaltaan noin 15 cm pyöreällä muotilla paloja.
Laita jokaiselle palalle 2-3 rkl täytettä ja nipistä reunat hyvin kiinni. Anna piirakoiden kohota.
Kuumenna öljy 180 asteeseen kattilassa ja kypsennä piirakat molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta lihapiirakat leivinpaperin päällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.