Tällä nimellä ohjeen löysin, en vaan nyt tiedä mikä tässä normaalia helpompaa ois!? Omenasta siis luotto-ohjetta etsiskelen, tämä oli kyllä hyvää, muttei parempaa kuin edellinen omenapiirakka. Haku siis jatkukoon
Pohja:
100g margariinia
1 1/2dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl van.sokeria
Täyte:
2 omenaa ohuina lohkoina
1/2dl vaaleaa siirappia
1/2 dl vettä
Pinnalle ennen tarjoilua:
1rkl tomusokeria
1tl kanelia
Keitä siirappivedessä omenalohkot lähes kypsiksi.
Sekoita sokeri ja margariini notkeaksi ja lisää muna. Lisää kuivat aineet.
Painele taikinasta 3/4 irtopohjavuoan pohjalle (halk.n.24cm) , lado omenalohkot päälle ja kauli taikinasta ohuita nauhoja jotko nostelet ristikoksi omenien päälle.
Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 30min.
Juuri ennen tarjoilua ripottele kakun pinnalle keskenään sekoitetut kaneli ja tomusokeri.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.