1234689847_po.JPG

Muokkailin porkkanpiirakasta....

Pohja

2 munaa

2 dl sokeria    

80g sul.margariinia

2,5 dl porkkanaraastetta

2 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

1tl van.sokeria

1tl kanelia

40g pähkinärouhetta

Täyte

100g sulatejuustoa

50g voita

150g tomusokeria

1tl van.sokeria

Pari tippaa punasta elintarvikeväriä

Väliin

Aprikoosihilloa

Kostutus

1dl vettä

sokeria

punssiaromia

Pinnalle

Hopeakuulia

 

Munat ja sokeri vaahdotetaan, lisätään sula margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkanaraaste lopuksi.

Paistetaan sydänvuoassa (iloleipuri) 200 asteessa n.20 min.  Testaa tikulla kakun kypsyys keseltä kakkua! (minulla paistoaika ja -taso oli vähän hakusessa, siirsin 20min jälkeen alatasolle kun oli aivan raakaa keskeltä..)

Anna kakun jähtyä.

Kiehauta vesi, lisää sokeria ja punssiaromi, kostuta pohja ja lisää aprikoosi. Nosta kakun kansilevy päälle, kostuta sitäkin.

Valmista täyte: vaahdota voi ja tomusokeria, lisää sulatejuusto ja van.sokeri. Lisää elintarvikeväriä pari tippaa kerralla kunnes saat haluamasi sävyn.

Levitä kuorute kakun päälle, koristele hopeakuulilla.

 

Kaupoista oli punanen väriaine loppu, ja aioin jo tehdä kuorutteesta keltaista tai vihreää, mutta hoksasinpa sitten että värjäähän se punajuuriliemikin Nauru Väri siis siitä tällä kertaa!1234689862_io.JPG